top of page
Zoeken
  • mauriceroberte

VES 20: Sleutel tot Mystieke Ervaringen & ...

Wat zijn VES - VeiligheidsEnergieSloten

Veiligheidsenergiesloten (VES) zijn bijzondere locaties in ons lichaam, het zijn Sferen van +/- 7,5 cm doorsnede. Ze hebben dus een locatie, ze hebben kwaliteiten en ze hebben een sturend vermogen, waarmee ze onze orgaanstromen helpen op snelheid te blijven en in hun traject te houden. Hun specifieke kwaliteiten worden geïntegreerd in ons leven, zodat we fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel krachtig staan.


Mary Burmeister noemt de Veiligheidsenergiesloten onze meest ware vrienden … zij “sluiten” namelijk wanneer we ons lichaam ‘misbruiken’ (foute voedingspatronen, eenzijdige bewegingen, chronische emoties, …).

Dit “sluiten” uit zich in eerste instantie als spanning/gevoeligheid in een bepaald gebied. Wanneer we hier geen aandacht aan geven (wat meestal gebeurt) veroorzaakt deze spanning een slechter functioneren van de fysieke structuren in de buurt van het Veiligheidsenergieslot en/of een hindernis in de orgaanstromen die hier voorbijkomen. Dit is dan het begin van de 1001 klachten en ongemakken die zich van hieruit verder kunnen ontwikkelen.


Laat ons daarom eens kijken naar de kwaliteiten en toepassingen van Veiligheidsenergieslot 20!


Waarom, wanneer en hoe toepassen …

- bevindt zich bij het voorhoofd (tussen wenkbrauw en haarlijn)

- Sfeer van 7,5 cm doorsnede: beïnvloedt daarom onze frontale cortex: hier worden onze doelgerichte fysieke bewegingen aangestuurd, alsook ons sociaal gedrag, onze beheersing van impulsen, onze taal, … maar ook ons beoordelingsvermogen en onze vaardigheden problemen op te lossen en dingen/evenementen in ons leven te plannen. Ook is de frontale kwab erg betrokken bij het opslaan en terug oproepen van herinneringen, ons geheugen dus.

Storingen in de frontale kwab kan je vergelijken met dronkenschap, want dit is het deel van de hersenen wat het sterkst reageert op alcoholgebruik.

Zachte aanraking van het voorhoofd bij VES 20 helpt de functies van de frontale kwab te optimaliseren en/of indien er problemen zijn bij de frontale kwab, deze te harmoniseren.

Voor zij die vertrouwd zijn met de orgaanstromen/meridianen vertelt de locatie ook dat zowel de hartstroom, als de dunne darmstroom, als de blaasstroom, als de nierstroom, als de navelstroom, als de galblaasstroom, als de leverstroom gehinderd kunnen worden door een spanning bij VES 20. Daarom is het mogelijk dat door het behandelen van VES 20 een ontsteking bij vb de dikke teen kan helen (galblaasstroom eindigt in dikke teen en leverstroom begint er)


Wat zegt Oude Wijsheid

De Kabbalah geeft aan VES 20 o.a. de kwaliteiten: “Eeuwigdurende Intelligentie” - Shin: De Levensadem der Goden/Heilige Geest - Pluto - ...

Deze kwaliteiten staan symbool voor het afbreken van de beperkingen van de vorm en van het bewustzijn van gescheidenheid. Het is door deze beperkingen dat we een eindig bestaan ervaren. VES 20 helpt ons contact te maken met het Eeuwigdurende, waardoor we ons weer herinneren wie we zijn. Door ons te herinneren wie we zijn, verdampt de illusie van gescheidenheid. Het is deze illusie, die ervoor zorgt dat we beslissingen gaan nemen, die voordelig lijken voor het individu, dat we materialistisch worden, dat we angst ervaren.

Van Sleutel 20 wordt aangenomen dat dit de kwaliteit is, die ons doet ontwaken in de 4de dimensie. Hiervoor is het nodig dat ons 3de oog opengaat, VES 20 heeft dan ook een intieme relatie met de pijnappelklier. Wetenschap heeft ondertussen ontdekt, dat onze pijnappelklier in de gepaste omstandigheden de nodige hormonen produceert, die nodig zijn voor mystieke ervaringen.


Samengevat kunnen we zeggen: Vasthouden van het voorhoofd helpt

- het geheugen (hoe vaak nemen we onbewust het voorhoofd als we ons iets willen herinneren),

- doelgerichte bewegingen

- gedrag

- probleemoplossend denken

- plannen

- klachten gerelateerd aan de orgaanstromen die VES 20 doorkruisen (is hele lange lijst)

- loslaten van gedachten en structuren, die we niet meer nodig hebben

- pijnappelklier (dag- en nachtritme, …)

- 3de oog + ogen

- bewuste onsterfelijkheid

- antwoord vinden op de vragen “wie ben ik” - “van waar kom ik” - “waar ga ik naar toe”

- beleven van mystieke ervaringen

- …

Verdere zelfhulptoepassingen

- Linkerhand op linker 4 (schedelbasis) en RH op rechter 20 (voorhoofd)

- Rechterhand op rechter 4 (schedelbasis) en LH op linker 20 (voorhoofd)

- beide VES 22 (onder sleutelbeen)

- pink vasthouden


1.890 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


roberte.nivelle
Jun 17, 2022

X

Like
bottom of page