top of page

Jin Shin Jyutsu & de 12 Heilige Nachten
online begeleiding via vooraf opgenomen filmpjes

Ik open mijn ogen en

kijk zwart in ’t gezicht

De weg door het donker

is de weg naar het Licht

 

- Mirjam Van Donselaar -

 

In deze tijd van het jaar verwelkomen we weer de donkerste dagen, de langste nachten - een bijzondere periode. Verschillende feesten worden gevierd, waarbij het oude jaar wordt afgesloten en het Nieuwe jaar wordt voorbereid. Het is een periode die gelinkt wordt aan de langste nachten.

Zo begint in het donker als het ware het Nieuwe Leven.

 

Als we de 12 maanden van het jaar zouden berekenen volgens de werkelijke maancycli, dan zien we eveneens iets bijzonders. 1 maancyclus - de tijd die de Maan nodig heeft om 1 keer rondom de Aarde te draaien - duurt ongeveer 29 dagen, een maanjaar van 12 maancycli duurt dan iets meer dan 353 dagen. Om tot een zonnejaar - de tijd die de Aarde nodig heeft om 1 keer rondom de Zon te draaien - te komen, missen we 12 nachten.

Deze nachten vallen als het ware buiten de tijd. Vandaar dat zij

van oudsher ervaren worden als mystiek, mysterieus en magisch.

 

Het is een tijd van naar binnen gaan, een tijd van reflectie,

een tijd van herstel en regeneratie.

Elk van de 12 Nachten verwerkt datgene wat is geweest en zegent tegelijkertijd elk van de 12 maanden die er in 2023 nog gaan komen.

 

 Van oudsher linkt men elk van de 12 Nachten aan één van de 12 tekens van de Dierenriem. In Jin Shin Jyutsu bestuderen we de diepgaande relatie tussen de 12-orgaanstroom (12 Meridianen uit Oosterse Geneeskunst) en deze zelfde 12 tekens van de Dierenriem. We weten dat door de toepassing van de stappenpatronen, die deze 12-orgaanstroom harmoniseert, we eveneens de kwaliteiten ontwikkelen die we linken aan de 12 tekens van de Dierenriem.

 

Eveneens is deze 12-orgaanstroom de 'hoofdfocus' in Jin Shin Jyutsu. Het is namelijk dit traject dat elke cel in ons lichaam bouwt, voedt, beschermt en herstelt. Het is dit traject dat de uiteindelijke heling bewerkstelligt. 

 

Daarom bieden wij jullie graag het volgende aan:

Online begeleiding (via vooraf opgenomen filmpjes)

 

‘Met Jin Shin Jyutsu doorheen de 12 Heilige Nachten’

24 december 2022 tot 4 januari 2023

 

Hoe?

A)      12 dagen lang krijg je via mail een link naar een vooraf opgenomen filmpje (+/- 30 minuten), waarbij je begeleid wordt bij het toepassen van de stappenpatronen. Tijdens de begeleiding wordt eveneens het traject verteld zodat je de 12-orgaanstroom in jouw eigen lichaam kunt traceren. Dit filmpje (of de audio) kan je dan tijdens de nacht of/en de volgende dag afspelen en meevolgen. Deze filmpjes blijven tot 1 april 2023 actief, zodat je ook na de 12 Heilige Nachten er nog gebruik van kan maken. De volgorde waarin we de 12-orgaanstroom tijdens deze workshop harmoniseren wordt beschouwd als bijzonder 'loslatend'.

B)      12 dagen lang krijg je eveneens via mail een pdf met tekening van de trajecten en enkele toelichtingen betreffende de specifieke nacht, het specifieke Dierenriemteken en de specifieke orgaanstroom. Deze pdf kan je dan printen, zodat je een leuke cursus samenstelt, die je eventueel kan aanvullen met de ervaringen die je beleeft tijdens het proces. Zo kan je gedurende het gehele jaar 2023 terugblikken op wat je ervaren hebt tijdens deze periode.

C)      Ook krijg je linken naar verschillende bijpassende muzieksuggesties, die je, indien gewenst, samen met het vooraf opgenomen filmpje kan afspelen.

 

Bijdrage: € 120

 

Hoe inschrijven?

Mailtje naar: maurice.roberte@scarlet.be

 

Verdere praktische info wordt na inschrijving toegestuurd.

 

Wij kijken er naar uit om samen met jullie deze reis te maken!

Stromende groetjes, maurice & roberte

5 lessen van 1,5 uur

 

Slaap is één van de laatste grote biologische mysteries. Wetenschappelijke verklaringen voor onze behoefte aan slaap waren tot voor kort ontoereikend. Vanuit evolutionair perspectief is slaap zelfs een raadselachtig gegeven … je bent immers kwetsbaar op dat moment, je kan je niet voortplanten, je kan geen eten zoeken, … En toch slaapt elk levend wezen. Dr. Allan Rechtschaffen zegt: “Als slaap geen functie van levensbelang zou vervullen, dan is het de grootste evolutionaire vergissing aller tijden”.

 

Hedendaags slaaponderzoek ontsluiert het belang van slaap.

Slaap is onmisbaar voor een gezond geheugen en een harmonisch leervermogen. Zonder slaap zou sociaal/emotionele groei onmogelijk zijn. Tijdens de slaap ontstaan er creatieve oplossingen.

 

Een gezonde slaap gaat samen met een sterk immuunsysteem, een gezonde darmflora, een harmonische bloeddruk …

Slaap houdt ons geestelijk en lichamelijk gezond.

 

Deze workshop biedt een introductie in JSJ vanuit het perspectief van de slaap.

We gaan op zoek naar specifieke Jin Shin Jyutsu-toepassingen die kunnen helpen bij slapeloosheid. Deze zoektocht zal ons leiden naar de verschillende domeinen die in Jin Shin Jyutsu bestudeerd worden.

 

Wat mag je verwachten

 Je maakt kennis met de verschillende energetische trajecten die we bestuderen in Jin Shin Jyutsu – hun functie, hun relatie met Traditionele Oosterse Geneeskunst, hun relatie met Oude Wijsheid, hun relatie met anatomie en fysiologie, …

 

Jiro Murai (herontdekker van Jin Shin Jyutsu) ontdekte dat we 26 gebieden hebben in ons lichaam, waar spanning zich ophoopt. Spanning in deze gebieden beïnvloedt onze energetische trajecten. Het zijn onze Veiligheidsenergiesloten (Sferen van 7,5 cm diameter) die zich hier bevinden … de toepassingen die horen bij deze Veiligheidsenegiesloten brengen terug ontspanning, zodat heling kan plaatsvinden. Enkele van deze gebieden worden besproken, inclusief hun relatie met de Kabbalah

 

Je krijgt inzicht in het slaapproces … wat gebeurt er tijdens onze slaap in ons lichaam, in onze hersenen / welke soorten slaap zijn er / wat is het belang van slaap / …

 

We bespreken eveneens enkele ziektepatronen, die gelinkt worden aan slaaptekort.

 

De slaap is gelinkt aan de mysterieuze periode ‘de 12 Heilige Nachten’ (24 december tot 5 januari) … de periode dat de Aarde het meest actief is … de periode waar de deuren naar hogere vormen van bewustzijn zich openen … Een introductie …

 

 Elke les wordt er zo’n kwartiertje besteed aan gezamenlijk toepassingen.

 

 

De workshop bestaat uit 5 lessen. Elke les vindt 2 x plaats, nl in de voormiddag en in de avond. Je kan vrij kiezen om deel te nemen aan de ochtendles of/en aan de avondles. Je krijgt dus 5 x  de linken naar beide lessen. Ook worden de lessen opgenomen en kan je ze dus herbekijken.

 

Praktisch

 

Prijs: € 100 (inclusief syllabus in pdf)

 

Data:

Les 1: maandag 06/12 van 19u00 tot 20u30 en/of dinsdag 07/12 van 10u00 tot 11u30

Les 2: woensdag 08/12 van 19u00 tot 20u30 en/of donderdag 9/12 van 10u00 tot 11u30

Les 3: maandag 13/12 van 19u00 tot 20u30 en/of dinsdag 14/12 van 10u00 tot 11u30

Les 4: woensdag 15/12 van 19u00 tot 20u30 en/of donderdag 16/12 van 10u00 tot 11u30

Les 5: maandag 20/12 van 19u00 tot 20u30 en/of dinsdag 21/12 van 10u00 tot 11u30

 

Herbekijken van de opnames kan tot 31 januari 2022

 

Inschrijven: maurice.roberte@scarlet.be

Weekend Jin Shin Jyutsu: ‘Lichaamslezen & Polsluisteren’

 

data en locatie 2022 nog te bepalen

 

Wie Jin Shin Jyutsu - naast zelfhulp -

eveneens wenst te gebruiken

als toepassing op anderen (familie/vrienden of cliënten),

vindt in deze workshop helemaal 'zijn ding'!

 

Hier gaan we de communicatie met het lichaam aan!

Op een sterk gestructureerde manier gaan we aan de slag.

 

Ons lichaam geeft aan wanneer we mogelijk afstevenen op problemen. Dit doet het lichaam op een subtiele manier door de tonus van ons weefsel te veranderen. Zo kan het lichaam heel zacht aanvoelen... of misschien op andere plekken dan weer bijzonder hard of droog ... soms voelt het lichaam iets kleverig aan of soms gewoonweg zeer aangenaam. 

 Dit noemen we texturen. Afhankelijk van de locatie van deze texturen kunnen we effectieve toepassingen afleiden. 

 

Ook kan spanning zich tonen in de houding van het lichaam of in de positie van de verschillende delen van het lichaam. Ook deze visuele informatie kunnen we vertalen naar toepassingen die de harmonie herstellen.

 

En dan is er nog de pulsatie ... vanaf het moment dat we onze vingers plaatsen op het lichaam is er een pulsatie merkbaar die vergelijkbaar is met de pulsatie van een slagader (als dit de eerste keer is dat je dit hoort, dan vraagt het waarschijnlijk enkele dagen oefenen om deze pulsatie te kunnen waarnemen op eender welke plek van het lichaam).

Ook deze pulsatie geeft informatie.

Een bijzondere plek in ons lichaam om deze pulsatie waar te nemen, zijn de polsen. Hier drukt de staat van zijn van ons gehele lichaam zich uit. Deze discipline wordt polsluisteren genoemd. Een handig schema (dat jullie krijgen) leert ons ook deze informatie te vertalen naar toepassingen.

 

Het herkennen van de informatie die ons lichaam met ons deelt,

om deze informatie dan te vertalen naar een gepaste

JSJ-toepassing, is het doel van deze workshop.

 

 En dat zal verrassend eenvoudiger zijn dan het lijkt!

Prijs: € 240

JSJ & Slaap

online workshop Jin Shin Jyutsu Puur

10 weken lang (2,5 uur les per week)

10 live-lessen, die eveneens worden opgenomen

 en die je dus ook kan herbekijken.

Voor wie?

Voor eenieder die Jin Shin Jyutsu wil leren kennen

en/of werkelijk aan de slag wil met het toepassen van Jin Shin Jyutsu

Wat zijn de troeven van deze opleiding?

Je krijgt alle gereedschap in handen

om eender welke klacht of ongemak aan te spreken. 

 

Je leert op een eenvoudige manier polsluisteren, zodat je met vertrouwen de stappenpatronen kan toepassen.

 

Deze workshop richt zich op het ontwikkelen van vaardigheden, waarmee we snel en eenvoudig JSJ op een zeer effectieve manier kunnen gaan gebruiken. Deze workshop is zeker onmisbaar voor zij die eveneens professioneel aan de slag willen met Jin Shin Jyutsu. Je leert zelfhulptoepassingen en toepassingen te gebruiken bij anderen.

 

Het kiezen van de meest effectieve stappenpatronen voor een gegeven situatie kan verrassend snel aangeleerd worden. Mary Burmeister heeft hiervoor de perfecte manier ontwikkeld, nl het polsluisteren. Polsluisteren kunnen we zowel bij onszelf als bij anderen. Ik heb een tijdje argwanend gereageerd op polsluisteren. Voor mij was Polsluisteren een Kunst, waar jarenlange ervaring voor nodig was. De ervaring heeft mij echter teruggefloten … Mary Burmeister heeft een techniek ontwikkeld waarbij werkelijk IEDEREEN in staat is om vrij snel een uitstekende conclusie te trekken uit de informatie verkregen tijdens het ‘luisteren/voelen’ van iemands polsen.

 

Vandaar dat er in deze workshop ‘JSJ Puur’ veel aandacht zal besteed worden aan het polsluisteren.

 

Je krijgt handige schema’s en je leert zo de nood aan harmonisatie in weefsels, emoties, organen, Dieptes en Veiligheidsenergiesloten te onderscheiden en deze informatie te vertalen naar toepassingen.

 

Polsluisteren verstevigt het vertrouwen

en de relatie die ieder van ons heeft

met datgene wat we in JSJ

de 7de Diepte – het kanaal voor Geneeskracht -  noemen.

Tijdens deze workshop krijg je 3 boekjes (kleurendruk – worden eveneens verdeeld in workshop Jin Shin Jyutsu - De Essentie). In deze boekjes vind je alle stappenpatronen terug, die officieel ooit aan het Westen zijn doorgegeven via Mary Burmeister en Haruki Kato. (zowel de zelfhulptoepassingen als toepassing op anderen)

 

We bieden deze workshop aan in 10 lessen van 2,5 uur per week (inclusief +/-50 minuten praktijk). Je hebt 2 keer per week de gelegenheid de lessen live te volgen + iedere deelnemer krijgt link naar de opnames (tot 3 maanden na einde van cursus te herbekijken). Je kan vrij kiezen op welk moment je live wilt deelnemen ... je kan zelfs kiezen om 2 keer per week de live-les te volgen (zonder extra kosten).

 

Live op zondagen en vrijdagen (herhaling) - data: zie programma

- van 9u30 tot 12u00 -

 

Programma Jin Shin Jyutsu PUUR

 

Dag 1 (Zondag 23 oktober en Vrijdag 28 oktober 2022)

Startkabelenergie – 7de Diepte – kanaal van Geneeskracht

JSJ evolueert tot een Kunst van Mededogen

Energetische trajecten: De Centrale Stroom en de Beheerderstroom (inclusief intro Veiligheidsenergiesloten)

Uitdrukking van deze trajecten in de polsen, in de pulsatie.

 

Dag 2 (Zondag 30 oktober en Vrijdag 4 november 2022)

12-orgaanstroom (deel 1) – intro

Longstroom, Dikke darmstroom, Hartstroom en Dunne darmstroom in detail

bespreking symptomen

bespreking ziektepatroon, vb hartklachten

Uitdrukking van deze trajecten in de polsen, in de pulsatie

 

Dag 3 (Zondag 6 november en Vrijdag 11 november 2022)

12-orgaanstroom (deel 2)

Maagstroom, Miltstroom, Galblaasstroom en Leverstroom in detail

Bespreking symptomen

Bespreking ziektepatroon, vb galstenen

Uitdrukking van deze trajecten in de polsen, in de pulsatie

 

Dag 4 (Zondag 13 november en Vrijdag 18 november 2022)

12-orgaanstroom (deel 3)

Navelstroom, Middenrifstroom, Blaasstroom en Nierstroom in detail

bespreking symptomen en relaties

Bespreking ziektepatroon, vb bloedprojecten

Uitdrukking van deze trajecten in de polsen, in de pulsatie

 

Dag 5 (Zondag 27 november en Vrijdag 2 december 2022)

Bespreking Veiligheidsenergiesloten (deel 1)

Waar bevinden ze zich.

Voorbeeld(en) van de impact van onze Veiligheidsenergiesloten

op de 12-orgaanstroom

Hoe drukken VES zich uit in de polsen

 

Dag 6 (Zondag 4 december en Vrijdag 9 december 2022)

Bespreking Veiligheidsenergiesloten (deel 2)

Voorbeeld(en) van de impact van onze Veiligheidsenergiesloten

op het weefsel.

Hoe drukken VES zich uit in de polsen

 

Dag 7 (Zondag 11 december en Vrijdag 16 december 2022)

Bespreking Veiligheidsenergiesloten (deel 3)

5 Veiligheidsenergiesloten vertegenwoordigen verworven kwaliteiten.

Hoe drukken deze VES zich uit in de polsen

 

Dag 8 (Zondag 8 januari en Vrijdag 13 januari 2023)

Het concept Dieptes

Dit concept openbaart diepgaande relaties in ons lichaam. Relaties die kunnen ondersteunen of ontwrichten. Hoe kunnen we behoefte aan harmonisatie waarnemen in de pulsatie en in de polsen

 

Dag 9 (Zondag 15 januari en Vrijdag 20 januari 2023)

Borst/taille/heupniveau in de polsen

3 substanties

Bemiddelaarstroom

Vinger/tenenstroom

Vermoeidheidstroom

 

Dag 10 (Zondag 22 januari en Vrijdag 27 januari 2023)

Gebruik boekje 2

In boekje 2 vindt je specifieke stappenpatronen, die zich richten op bepaalde delen van het lichaam, bv ogen, oren, nek, onderrug, borst, … Deze stappenpatronen richten zich niet op het harmoniseren van 1 traject of 1 Veiligheidsenergieslot, maar eerder op een combinatie van trajecten en/of Veiligheidsenergiesloten. Het is deze combinatie die specifiek een deel van het lichaam aanspreekt.

 

De focus van deze workshop ligt echt op het ontwikkelen van een diepgaande, bewuste relatie met de 7de Diepte,

het kanaal voor Levenskracht.

Die Levenskracht is de Bron van de Natuurlijke Aangeboren Zelfgenezingskracht die we allen delen.

 

 

Prijs Jin Shin Jyutsu PUUR

 

Nieuwe studenten: € 600

Herhalende studenten (zij die de boekjes die we verdelen tijdens JSJ-de Essentie reeds hebben): € 440

 

Inschrijven:

maurice.roberte@scarlet.be

 

Aangezien we de boekjes per post versturen, gelieve tijdig aan te melden :-)

5-daagse basiscursus

Online workshop
Jin Shin Jyutsu & Slaap
van 6 december tem 20 december 2021

lichaamslezen

Thema-praktijkdagen

Jin Shin Jyutsu aan den lijve ondervinden kan op de praktijkdagen.

Je maakt kennis met 'Lichaamslezen'.

De dagen bestaan uit theorie en praktijk.

Jin Shin Jyutsu & gezonde darmen

16 april 2022

 

Jin Shin Jyutsu & een sterk immuunstelsel

14 mei 2022

 

Jin Shin Jyutsu & astrologie

18 juni 2022

Deze zijn onmisbaar voor zij die online een 5-daagse hebben gevolgd.

 

Locatie:  Cultureel Centrum Casino Houthalen

van 10u00 tot 17u00.

Prijs: € 80/dag - € 200/3 dagen

praktijkdagen

introductie-avond
Jin Shin Jyutsu
georganiseerd door
Viva-SVV

Woensdagavond 19u30 tot 21u00

Cultureel Centrum Casino Houthalen

Maak kennis met de heilzame werking van Jin Shin Jyutsu

27/10 - 10/11 - 17/11 - 24/11

"samen Jin Shin Jyutsu stromen 2021"

Cultureel Centrum Casino Houthalen

data nog te bepalen

 

10u00 tot 12u00

  In groepjes van 2 passen we 1 x een behandeling Jin Shin Jyutsu toe en ontvangen we  1 x een behandeling onder begeleiding.

Er wordt gekozen voor een gezamenlijke stroom die altijd  en voor iedereen van toepassing is.

Ook wordt er een op de persoon zelf gerichte behandeling toegepast door de begeleiders. Max 6 deelnemers per begeleider.

Prijs: € 25 (u ontvangt dan ook een bon waarmee u binnen de maand nog het recht heeft op een privébehandeling voor € 35)

 

Inschrijven: maurice.roberte@scarlet.be - 011/65 17 15  

introductieavond
samen stromen

"privébehandeling Jin Shin Jyutsu"

dagelijks te Houthalen - 3 à 4 x per maand te Brussel en Antwerpen

Prijs: € 50 / € 55

011/65 17 15 - 0496/84 39 02 - maurice.roberte@scarlet.be

behandelingen

STUDIEDAGEN JSJ te Houthalen & Nijmegen

 

Er zijn 6 studiedagen per jaar 

Wat komt er allemaal aan bod: zowel de inzichten van Mary Burmeister als deze van Haruki Kato worden diepgaand besproken en verder uitgediept. We bestuderen dus het studiemateriaal van Mary en dat van Kato. Verder worden de verbanden uitgelegd tussen Jin Shin Jyutsu en traditionele Oosterse Geneeskunst en tussen Jin Shin Jyutsu en Westerse mystiek (inclusief astrologie). Anatomie en fysiologie komen aan bod en ziektepatronen worden uitgediept. Waar nodig worden extra stromen, die niet in de handboeken vermeld staan toegelicht en besproken.

Een aanrader voor zij die professioneel zichzelf en anderen willen helpen.

Data:

Houthalen 2022: nog te bepalen
Nijmegen 2022: nog te bepalen

studiedagen
Jin Shin Jyutsu praktijk I-Kagura
 

Maurice en Roberte Weltens-Nivelle

Steenhovenstraat 57 - 3530 Houthalen

Tel: 011/65 17 15 - 0496/84 39 02

Email: maurice.roberte@scarlet.be

bottom of page