5 lessen van 1,5 uur

 

Slaap is één van de laatste grote biologische mysteries. Wetenschappelijke verklaringen voor onze behoefte aan slaap waren tot voor kort ontoereikend. Vanuit evolutionair perspectief is slaap zelfs een raadselachtig gegeven … je bent immers kwetsbaar op dat moment, je kan je niet voortplanten, je kan geen eten zoeken, … En toch slaapt elk levend wezen. Dr. Allan Rechtschaffen zegt: “Als slaap geen functie van levensbelang zou vervullen, dan is het de grootste evolutionaire vergissing aller tijden”.

 

Hedendaags slaaponderzoek ontsluiert het belang van slaap.

Slaap is onmisbaar voor een gezond geheugen en een harmonisch leervermogen. Zonder slaap zou sociaal/emotionele groei onmogelijk zijn. Tijdens de slaap ontstaan er creatieve oplossingen.

 

Een gezonde slaap gaat samen met een sterk immuunsysteem, een gezonde darmflora, een harmonische bloeddruk …

Slaap houdt ons geestelijk en lichamelijk gezond.

 

Deze workshop biedt een introductie in JSJ vanuit het perspectief van de slaap.

We gaan op zoek naar specifieke Jin Shin Jyutsu-toepassingen die kunnen helpen bij slapeloosheid. Deze zoektocht zal ons leiden naar de verschillende domeinen die in Jin Shin Jyutsu bestudeerd worden.

 

Wat mag je verwachten

 Je maakt kennis met de verschillende energetische trajecten die we bestuderen in Jin Shin Jyutsu – hun functie, hun relatie met Traditionele Oosterse Geneeskunst, hun relatie met Oude Wijsheid, hun relatie met anatomie en fysiologie, …

 

Jiro Murai (herontdekker van Jin Shin Jyutsu) ontdekte dat we 26 gebieden hebben in ons lichaam, waar spanning zich ophoopt. Spanning in deze gebieden beïnvloedt onze energetische trajecten. Het zijn onze Veiligheidsenergiesloten (Sferen van 7,5 cm diameter) die zich hier bevinden … de toepassingen die horen bij deze Veiligheidsenegiesloten brengen terug ontspanning, zodat heling kan plaatsvinden. Enkele van deze gebieden worden besproken, inclusief hun relatie met de Kabbalah

 

Je krijgt inzicht in het slaapproces … wat gebeurt er tijdens onze slaap in ons lichaam, in onze hersenen / welke soorten slaap zijn er / wat is het belang van slaap / …

 

We bespreken eveneens enkele ziektepatronen, die gelinkt worden aan slaaptekort.

 

De slaap is gelinkt aan de mysterieuze periode ‘de 12 Heilige Nachten’ (24 december tot 5 januari) … de periode dat de Aarde het meest actief is … de periode waar de deuren naar hogere vormen van bewustzijn zich openen … Een introductie …

 

 Elke les wordt er zo’n kwartiertje besteed aan gezamenlijk toepassingen.

 

 

De workshop bestaat uit 5 lessen. Elke les vindt 2 x plaats, nl in de voormiddag en in de avond. Je kan vrij kiezen om deel te nemen aan de ochtendles of/en aan de avondles. Je krijgt dus 5 x  de linken naar beide lessen. Ook worden de lessen opgenomen en kan je ze dus herbekijken.

 

Praktisch

 

Prijs: € 100 (inclusief syllabus in pdf)

 

Data:

Les 1: maandag 06/12 van 19u00 tot 20u30 en/of dinsdag 07/12 van 10u00 tot 11u30

Les 2: woensdag 08/12 van 19u00 tot 20u30 en/of donderdag 9/12 van 10u00 tot 11u30

Les 3: maandag 13/12 van 19u00 tot 20u30 en/of dinsdag 14/12 van 10u00 tot 11u30

Les 4: woensdag 15/12 van 19u00 tot 20u30 en/of donderdag 16/12 van 10u00 tot 11u30

Les 5: maandag 20/12 van 19u00 tot 20u30 en/of dinsdag 21/12 van 10u00 tot 11u30

 

Herbekijken van de opnames kan tot 31 januari 2022

 

Inschrijven: maurice.roberte@scarlet.be

Weekend Jin Shin Jyutsu: ‘Lichaamslezen & Polsluisteren’

 

data en locatie 2022 nog te bepalen

 

Wie Jin Shin Jyutsu - naast zelfhulp -

eveneens wenst te gebruiken

als toepassing op anderen (familie/vrienden of cliënten),

vindt in deze workshop helemaal 'zijn ding'!

 

Hier gaan we de communicatie met het lichaam aan!

Op een sterk gestructureerde manier gaan we aan de slag.

 

Ons lichaam geeft aan wanneer we mogelijk afstevenen op problemen. Dit doet het lichaam op een subtiele manier door de tonus van ons weefsel te veranderen. Zo kan het lichaam heel zacht aanvoelen... of misschien op andere plekken dan weer bijzonder hard of droog ... soms voelt het lichaam iets kleverig aan of soms gewoonweg zeer aangenaam. 

 Dit noemen we texturen. Afhankelijk van de locatie van deze texturen kunnen we effectieve toepassingen afleiden. 

 

Ook kan spanning zich tonen in de houding van het lichaam of in de positie van de verschillende delen van het lichaam. Ook deze visuele informatie kunnen we vertalen naar toepassingen die de harmonie herstellen.

 

En dan is er nog de pulsatie ... vanaf het moment dat we onze vingers plaatsen op het lichaam is er een pulsatie merkbaar die vergelijkbaar is met de pulsatie van een slagader (als dit de eerste keer is dat je dit hoort, dan vraagt het waarschijnlijk enkele dagen oefenen om deze pulsatie te kunnen waarnemen op eender welke plek van het lichaam).

Ook deze pulsatie geeft informatie.

Een bijzondere plek in ons lichaam om deze pulsatie waar te nemen, zijn de polsen. Hier drukt de staat van zijn van ons gehele lichaam zich uit. Deze discipline wordt polsluisteren genoemd. Een handig schema (dat jullie krijgen) leert ons ook deze informatie te vertalen naar toepassingen.

 

Het herkennen van de informatie die ons lichaam met ons deelt,

om deze informatie dan te vertalen naar een gepaste

JSJ-toepassing, is het doel van deze workshop.

 

 En dat zal verrassend eenvoudiger zijn dan het lijkt!

Prijs: € 240

 

5-daagse cursus Jin Shin Jyutsu-de Essentie
online met Roberte Nivelle

15 weken lang (1,5 uur les per week)

5 vooraf opgenomen videolessen

10 live-lessen, die eveneens worden opgenomen

 en die je dus ook kan herbekijken.

Voor wie?

Voor eenieder die Jin Shin Jyutsu wil leren kennen

en/of zich in Jin Shin Jyutsu wil verdiepen.

Wat zijn de troeven van deze opleiding?

Je krijgt alle gereedschap in handen

om eender welke klacht of ongemak aan te spreken. 

 

Je verkrijgt inzicht in de energetische bouw van ons lichaam

en je wordt zo getuige van de Grote Samenhang.

Via Begrip leren we zo ‘MIJZELF KENNEN (helpen)’.

Door de functies, de trajecten, de substanties, de relaties, ... 

van de verschillende energetische trajecten te kennen, herken je ook

waar en wanneer er iets fout loopt en begrijp je welke toepassing harmonie terug kan herstellen.

 

Brengt Begrip voor Jezelf en Anderen

Nu Mijzelf Kennen (Helpen)

 

Het is een basisopleiding voor iedereen!

Zowel voor zij die professioneel met JSJ aan de slag willen gaan als voor zij die JSJ willen leren kennen om op een constructieve manier te werken aan de goede gezondheid van zichzelf en hun naaste(n)

  en dit op fysiek/mentaal/emotioneel/spiritueel niveau.

 

Je leert echt werken met Jin Shin Jyutsu. Je leert het vakmanschap. Na het volgen van deze cursus kan je al effectief aan de slag. Wil je professioneel starten met JSJ, dan is de bijkomende workshop ‘Lichaamslezen & Polsluisteren’ een sterke aanbeveling. Ik heb immers tijdens de online-versie niet echt de gelegenheid,  de verschillende spanningen die in het lichaam kunnen optreden, te laten ervaren - fysieke aanraking is immers niet mogelijk. Deze praktische workshop probeer ik dan ook dit jaar nog meerdere keren aan te bieden.

 

Er is een diepgaande link tussen Traditionele Oosterse Geneeskunst en Westerse Mystiek (Kabbalah/Astrologie/Numerologie). Deze link wordt geduid en helder aangebracht. Meer zelfs … het wordt een tastbare en verifieerbare realiteit. Oosterse Geneeskunst openbaart immers het mechanisme dat er schuil gaat achter de Westerse affirmatie: "Het Koninkrijk van de Geest is belichaamd in mijn vlees". Bovendien kan mystieke kennis een bijzonder handige hulpmiddel zijn bij het bepalen van de toepassingen.

 

 Je krijgt het volledige pakket ‘toepassingen’ – zie info handboeken hieronder. Daar deze cursus zich eveneens richt op zij die professioneel aan de slag willen gaan, vind ik het onze verantwoordelijkheid jullie te voorzien van alle middelen (lees stappenpatronen) die momenteel in omloop zijn.

 

Handboeken

Deelnemers aan deze basiscursus krijgen 3 boeken (kleurendruk) toegestuurd, nl 1 werkboek en 2 toepassingen-boekjes.

 

Werkboek: Bevat tekeningen van alle besproken trajecten, alle zelfhulptoepassingen, de verschillende relaties tussen de trajecten, de organen, numerologische en astrologische kenmerken, eigenschappen, symptomen, …

 

 Toepassingen-boekje 1 (108 p.):  Hier vind je de  basisstappenpatronen, die verantwoordelijk zijn voor het harmoniseren van onze energetische trajecten en energetische gebieden (Veiligheidsenergiesloten).

 Toepassingen-boekje 2 (103 p.): Hier vind je de stappenpatronen die zich specifiek richten op bepaalde klachten en ongemakken (zijn niet gelijk aan stappenpatronen uit Toepassingen-boekje 1).

Deze stappenpatronen zijn verdeeld over verschillende hoofdstukken (Hoofd – Keel/hals – Schouder/armen - Ademhaling - …). De focus ligt hier niet op het harmoniseren van een traject of een gebied (Veiligheidsenergieslot), de focus ligt hier meer op het harmoniseren van een klacht. Bepaalde klachten zijn namelijk het resultaat van het niet harmonisch functioneren van verschillende energetische trajecten. Elk hoofdstuk verwijst eveneens naar relaties met boekje 1. Zo kan je effectieve behandelplannen opstellen. 

 

Praktisch

Les-opbouw:

Iedere week krijg je 1,5 uur les.

(5 x 1,5 uur vooraf opgenomen video + 10 x 1,5 uur online live-les)

Vragen, opmerkingen, ervaringen, ... kan je eveneens wekelijks per mail toesturen,

zodat deze in de live-les kunnen besproken worden.

Je kan deze 3 maanden lang herbekijken, zowel de vooraf opgenomen videolink als de opname van de online-lessen.

Dus als je een keertje moet overslaan ... dan is dit niet erg.

 

PS: Eenzelfde online live les wordt 2 x gegeven – één keer op dinsdagavond en één keer op woensdagochtend – je kan zelfs kiezen 2 keer deel te nemen, daar je de linken van beide momenten krijgt toegestuurd.

 

Data:

Video-opname 1: maandag 7 februari 2022

Live-les 1: dinsdag 15 februari om 19u00 en/of woensdag 16 februari 10u30

Live-les 2: dinsdag 22 februari om 19u00 en/of woensdag 23 februari 10u30

 

Video-opname 2: maandag 28 februari 2022

Live-les 3: dinsdag 8 maart om 19u00 en/of woensdag 9 maart 10u30

Live-les 4: dinsdag 15 maart om 19u00 en/of woensdag 16 maart 10u30

 

Video-opname 3: maandag 21 maart 2022

Live-les 5: dinsdag 29 maart om 19u00 en/of woensdag 30 maart 10u30

Live-les 6: dinsdag 5 april om 19u00 en/of woensdag 6 april 10u30

 

Video-opname 4: maandag 18 april 2022

Live-les 7: dinsdag 26 april om 19u00 en/of woensdag 27 april 10u30

Live-les 8: dinsdag 3 mei om 19u00 en/of woensdag 4 mei 10u30

 

Video-opname 5: maandag 9 mei 2022

Live-les 9: dinsdag 17 mei om 19u00 en/of woensdag 18 mei 10u30

Live-les 10: dinsdag 24 mei om 19u00 en/of woensdag 25 mei 10u30

 

(De link naar de opnames van de live-lessen kan je ongeveer 24 uur na de les verwachten​.)

 

Prijs:

Nieuwe studenten: € 550

Herhalende studenten basiscursus ‘De Essentie’: € 375

(herhalende studenten ontvangen de handboeken niet meer)

 

 

Voertaal: Nederlands

 

Aanmelden & info:

Je kan je aanmelden via mail: maurice.roberte@scarlet.be

Je ontvangt dan bevestigingsbrief met de verdere stappen.

Gelieve tijdig aan te melden, zodat jouw boeken tijdig verstuurd kunnen worden.

 

 

Ik kijk er naar uit jullie te verwelkomen!

 

Lieve groetjes, Roberte

 

Online workshop
Jin Shin Jyutsu & Slaap
van 6 december tem 20 december 2021

 

Thema-praktijkdagen

Jin Shin Jyutsu aan den lijve ondervinden kan op de praktijkdagen.

Je maakt kennis met 'Lichaamslezen'.

De dagen bestaan uit theorie en praktijk.

Jin Shin Jyutsu & gezonde darmen

16 april 2022

 

Jin Shin Jyutsu & een sterk immuunstelsel

14 mei 2022

 

Jin Shin Jyutsu & astrologie

18 juni 2022

Deze zijn onmisbaar voor zij die online een 5-daagse hebben gevolgd.

 

Locatie:  Cultureel Centrum Casino Houthalen

van 10u00 tot 17u00.

Prijs: € 80/dag - € 200/3 dagen

 

introductie-avond
Jin Shin Jyutsu
georganiseerd door
Viva-SVV

Woensdagavond 19u30 tot 21u00

Cultureel Centrum Casino Houthalen

Maak kennis met de heilzame werking van Jin Shin Jyutsu

27/10 - 10/11 - 17/11 - 24/11

"samen Jin Shin Jyutsu stromen 2021"

Cultureel Centrum Casino Houthalen

data nog te bepalen

 

10u00 tot 12u00

  In groepjes van 2 passen we 1 x een behandeling Jin Shin Jyutsu toe en ontvangen we  1 x een behandeling onder begeleiding.

Er wordt gekozen voor een gezamenlijke stroom die altijd  en voor iedereen van toepassing is.

Ook wordt er een op de persoon zelf gerichte behandeling toegepast door de begeleiders. Max 6 deelnemers per begeleider.

Prijs: € 25 (u ontvangt dan ook een bon waarmee u binnen de maand nog het recht heeft op een privébehandeling voor € 35)

 

Inschrijven: maurice.roberte@scarlet.be - 011/65 17 15  

 
 

"privébehandeling Jin Shin Jyutsu"

dagelijks te Houthalen - 3 à 4 x per maand te Brussel en Antwerpen

Prijs: € 50 / € 55

011/65 17 15 - 0496/84 39 02 - maurice.roberte@scarlet.be

 

STUDIEDAGEN JSJ te Houthalen & Nijmegen

 

Er zijn 6 studiedagen per jaar 

Wat komt er allemaal aan bod: zowel de inzichten van Mary Burmeister als deze van Haruki Kato worden diepgaand besproken en verder uitgediept. We bestuderen dus het studiemateriaal van Mary en dat van Kato. Verder worden de verbanden uitgelegd tussen Jin Shin Jyutsu en traditionele Oosterse Geneeskunst en tussen Jin Shin Jyutsu en Westerse mystiek (inclusief astrologie). Anatomie en fysiologie komen aan bod en ziektepatronen worden uitgediept. Waar nodig worden extra stromen, die niet in de handboeken vermeld staan toegelicht en besproken.

Een aanrader voor zij die professioneel zichzelf en anderen willen helpen.

Data:

Houthalen 2022: nog te bepalen
Nijmegen 2022: nog te bepalen

 
Jin Shin Jyutsu praktijk I-Kagura
 

Maurice en Roberte Weltens-Nivelle

Steenhovenstraat 57 - 3530 Houthalen

Tel: 011/65 17 15 - 0496/84 39 02

Email: maurice.roberte@scarlet.be