top of page
Zoeken
  • Roberte Nivelle

Workshop Jin Shin Jyutsu en het hormoonstelsel


Beste Jin Shin Jyutsu-vrienden, studenten & geïnteresseerden,

We zijn uitermate blij en verheugd U komende workshop aan te bieden

Jin Shin Jyutsu en het hormoonstelsel

Kasteel Mariagaarde te Hoepertingen/Borgloon

donderdag 31 mei tem zondag 3 juni 2018

Prijs: € 280

Wat ooit begonnen is met 1 bevruchte eicel resulteert uiteindelijk in een organisme dat meer dan 100.000 miljard (100.000.000.000.000) cellen controleert en organiseert. Hiervoor is er harmonische communicatie nodig.

Ons lichaam beschikt hier over enkele mogelijkheden. Er is communicatie tussen cellen onderling op “lokaal” niveau en er is communicatie tussen de cellen over grotere afstanden.

Hiervoor gebruikt ons lichaam het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Het zenuwstelsel wordt gebruikt om snelle, korte reacties te bewerkstelligen en het hormoonstelsel voor de “tragere”, maar langdurigere reacties.

Zo wordt onder meer de voortplanting, de uitscheiding, de vertering, de ademhaling, de immuniteit, de bloedsomloop, het gedrag, de spieren en de botmassa, de haargroei, … door hormonen gereguleerd.

Tijdens deze workshop gaan we de werking en functie van het endocriene hormoonstelsel bestuderen. Zo kunnen we de klachten en ongemakken, die ontstaan door het niet harmonisch functioneren van ons hormoonstelsel , begrijpen en beginnen aan te pakken. Graag deel ik dan ook met jullie mijn verwondering en bewondering voor dit unieke functioneren in ons lichaam.

De klieren, hun functies en de gevolgen van hun niet functioneren worden afzonderlijk besproken. Natuurlijk gaan we dan stap voor stap op zoek naar de oplossingen, die Jin Shin Jyutsu ons kan bieden.

Het wordt een boeiende reis in anatomie en fysiologie en graag toon ik jullie de geweldige samenhang en samenwerking van het hormoonstelsel met de energetische trajecten (orgaanstromen, ...) en sferen (Veiligheidsenergiesloten) in ons lichaam.

Deze cursus is toegankelijk voor iedereen. Door de focus op een welbepaald onderwerp vindt zowel de beginnende student als de gevorderde student zijn gading.

De praktijk zal zich hoofdzakelijk richten op zelfhulpoefeningen. Eveneens wordt er voldoende aandacht besteedt aan de manier waarop we bepalen welke toepassing het meest geschikt zal zijn in elke specifieke situatie. Dit gebeurt d.m.v. informatie te verzamelen via lichaamslezen(voelen), polsluisteren, medisch verhaal, emotionele geschiedenis, …

Iedereen dus van harte welkom op deze boeiende reis doorheen ons lichaam en ons energetisch stelsel.

Lieve groetjes,

Maurice & Roberte

Kan iedereen deelnemen aan deze cursus?

Ja, deze cursus biedt een introductie aan de geïnteresseerde nieuwe student en tegelijkertijd - door de specifieke benadering van één thema - een verdieping aan de gevorderde!

Prijs: € 280

Uren: 9u00 tot 17u00

Catering en overnachting indien gewenst

middagmaal: € 17,5

overnachting in volpension: € 64,50 (nacht/ontbijt/middagmaal/avondmaal)

Toeslag eerste nacht: € 9,00

Toeslag single: € 15,50

Inschrijven en info

indien interesse of wens je meer info, gewoon mailtje of telefoontje.

Wij kijken er naar uit jullie te verwelkomen!

Vriendelijke groetjes,

Maurice & Roberte


575 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page