top of page
Zoeken
  • mauriceroberte

Ons Lichaam Wil genezen


Als we het energetisch systeem van ons lichaam bestuderen dan zien we dat dit zich vooral richt op het uitdrukken van kwaliteiten & het in standhouden van beweging en transformatie in ons lichaam.

Daarom beschikken we over een ingenieus zichtbaar (fysiologisch) en onzichtbaar netwerk. Dit is te vergelijken met het ecosysteem op aarde. Dankzij de transformerende kracht van de seizoenen (onzichtbaar) en de zo ontstane wind (eveneens onzichtbaar, we zien enkel de resultaten van wind), wordt het water in onze atmosfeer, onze oceanen, zeeën en rivieren (zichtbaar) in beweging gebracht zodat er leven op aarde mogelijk is.

Elke cel van ons lichaam is gericht op de instandhouding, de groei en/of de voortplanting van ons lichaam. Op deze manier kunnen we ons lichaam gebruiken om onze dromen te verwezenlijken, onze lessen te leren, ... ons leven te leven. Zo kunnen wij dan op onze beurt, actief deelnemen aan de instandhouding, de groei en/of de voortplanting van het organisme - de mensheid - waar wij een deel van uitmaken.

Lang moeten we hier niet over bezinnen om te beseffen dat achter heel dit proces een gigantische kracht schuilgaat … de LEVENSKRACHT. In de Kabbala drukt deze zich uit in de WILSKRACHT - “De Voorname, Oorspronkelijke Wil naar het goede”. Wilskracht heeft altijd het “goede” voor ogen. Niet toevallig betekent het Hebreeuwse zelfstandig naamwoord dat vertaald wordt als “Wil”, eveneens en voornamelijk “verrukking, plezier, genot, welzijn, genoegen, strelen (aanraken)”.

Wat loopt het dan fout …

Over het algemeen kunnen we zeggen dat het “fout” loopt als het geheel uit het oog wordt verloren. “Wilskracht” richt zich dan op de bevrediging van de noden en behoeften van het individu. Louter vanuit het perspectief van het lichaam ontstaan er voorkeuren (voor voeding of beweging) die niet gericht zijn op het in harmonie houden van het gehele lichaam. Spieren en vetweefsel ontwikkelen zich enerzijds en degeneratie van weefsel ontstaat er anderzijds.

Als Wilskracht zich richt op het geheel dan kunnen we stellen dat diezelfde kracht die ganse melkwegstelsels naar harmonie leidt, hetzelfde doet voor elke cel in ons lichaam. Deze Wilskracht wordt dan Geneeskracht genoemd – meer specifiek voor ons lichaam: onze natuurlijke zelfgenezingskracht.

De impact van deze natuurlijke zelfgenezingskracht blijft ontroeren ... als deze Kracht zich namelijk kan uitdrukken, dan is er werkelijk ALLES mogelijk! In Jin Shin Jyutsu zien we dat deze natuurlijke zelfgenezingskracht doorheen ons lichaam wordt gedragen door ons energetisch stelsel. Ook zien we dat ons lichaam enkele bijzondere gebieden huisvest waar er gewerkt kan worden op het uitdrukken van deze natuurlijke zelfgenezingskracht, daar we werken aan de ontwikkeling en de evolutie van onze wilskracht.

Zo zijn er 2 belangrijke gebieden die zich hierop richten: Veiligheidsenergieslot 12 (bevindt zich links en rechts van de 4de halswervel) draagt de boodschap “Uw Wil geschiede” uit. Het eenvoudig vasthouden van dit gebied brengt ons in contact met de Universele Wil.

Het niveau van onze taille draagt de kwaliteiten van onze persoonlijke/individuele wil. In onze taille vinden o.a. Veiligheidsenergieslot 9 (bevindt zich links en rechts van 7de borstwervel - tussen ruggengraat en onderkant schouderblad). Oude Wijsheid, die 32 onderscheiden kwaliteiten van Intelligenties onderkent, wijst aan VES 9 “Intelligentie van Wil” toe. Hier wordt onze individuele wil afgestemd op de vervulling (9 in de numerologie draagt de betekenis vervulling, voltooiing) van de Voorname Oorspronkelijke Wil naar het Goede . Dit kan o.a. resulteren in fysieke/mentale/emotionele wonderbaarlijke verbetering/genezing ... Anderzijds - als fysieke genezing niet het objectief is van deze Universele Wil - dan helpen de toepassingen voor het openen van VES 9 ons om deze Wil te aanvaarden en dankbaarheid te ontwikkelen voor datgene wat zijn vervulling moge beleven.

Om onze persoonlijke wil af te stemmen op de Universele Wil en om zo onze natuurlijke zelfgenezingskracht of ons gevoel van dankbaarheid te versterken, delen we graag enkele tips met jullie om harmonie te brengen in VES 9.

- vasthouden van duim

- vasthouden van elleboog

- vasthouden van elleboog samen met VES 14 (onder voorkant ribben)

- linkerhand op linker lage 8 (buitenkant kuiten) en rechterhand op linker 16 (onderkant/buitenkant enkel) (en/of rechterhand op rechter lage 8 en linkerhand op rechter 16): helpt bij eelt aan de onderkant van de voet, halux valgus linkervoet, linkerbeen onder de knie, bij misselijkheid, onregelmatige menstruaties, bronchitis, astma, ontstoken amandelen, menopauze, chronische nekpijn, … en bovendien wordt deze eenvoudige stap onze “persoonlijke tandarts’, genoemd.

Veel plezier en verwondering toegewenst bij de toepassing van deze zelfhulpoefeningen!

PS. Veiligheidsenergieslot 9 is één van de zes Veiligheidsenergiesloten die besproken en behandeld wordt in de cursus "Jin Shin Jyutsu & spanning bij schouderbladen, borst en borstkas".


1.000 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page