top of page
Zoeken
  • Roberte Nivelle

hoe kan disharmonie in de Longstroom epilepsie veroorzaken...


Het bewustzijn dat de substantie die stroomt in onze 12-orgaanstroom een vloeistof is, is een belangrijke stap in het begrijpen van Jin Shin Jyutsu. Het is een vloeistof die stroomt tussen de cellen – en op deze manier de cellen voorziet van de nodige stoffen voor onderhoud, voeding en herstel. Deze vloeistof stroomt tussen huid en spieren, tussen spieren en spieren en tussen spieren en botten, wat ons belangrijke info verschaft betreffende het stroomtraject van deze stromen.

Ik leg het uit met een voorbeeld uit de boekjes van Kato.

De longstroom (longmeridiaan) heeft op een bepaald ogenblik in zijn traject als het ware een ventiel nodig, waar “stoom” wordt afgelaten. Dit ventiel bevindt zich bij Borstwervel 3: hier verlaat de longstroom de longen en de borstkas en keert eveneens terug.

Als deze opening gesloten is, door bv éénzijdige bewegingen met de armen/handen/vingers, overvoeding, osteoporose, hernia, … zoekt de longstroom een andere uitweg.

De longstroom kan zich dan bv gaan omkeren en terugstromen in de longen, dit zal longziekten en astma tot gevolg hebben. Als deze omkering stroomt tot in de armen en de handen (longstroom begint in maag en eindigt in wijsvinger en duim), dan krijgen we te maken met ongemakken en ontstekingen in elleboog (tenniselleboog), pols en handen. Een andere mogelijkheid voor de longstroom is bij borstwervel 3 omhoog te stromen tot bij BW 1 en dan hier de borstkas verlaten. Bij borstwervel 1 heeft de longstroom dan 2 mogelijkheden; ofwel stroomt hij verder omhoog in de hersenen en veroorzaakt epilepsie en waanzin; ofwel stroomt deze naar beneden en stroomt via BW 10 terug naar de longen, dit leidt dan tot braken van bloed.

Als we met één van deze beschreven symptomen te maken hebben, is het natuurlijk ok om het stappenpatroon toe te passen dat de longstroom helpt, maar dan werken we niet aan de ‘oorzaak’. Het is in dit geval beter om eerst te werken aan het harmoniseren van borstwervel 3, zodat “de deur” hier opnieuw open gaat.

Bij borstwervel 3 woont Veiligheidsenergieslot 3. Door het harmoniseren van Veiligheidsenergieslot 3 brengen we weer terug harmonie in de textuur en de structuur van het gebied waar een Veiligheidsenergieslot woont. Ook wordt er gebruik gemaakt van de kenmerken van het Veiligheidsenergieslot.

Hier zijn enkele kenmerken van Veiligheidsenergieslot 3:

- ademhalingsspecialist

- relatie tussen uitademen en inademen

- verdediging tegen problemen en ongemakken

- Hebreeuwse letter: Daleth betekent “Deur”

- Venus

Het vasthouden van Veiligheidsenergieslot 3 zorgt ervoor dat al deze kenmerken zich weer harmonisch kunnen uitdrukken en tegelijkertijd wordt er gewerkt aan de gewijzigde toestand (te gespannen spieren, hernia, …). Als de textuur en de structuur van het lichaam bij Veiligheidsenergieslot 3 weer ok is kan ook de longstroom zijn oorspronkelijk traject herkrijgen en zijn bedoelde functies uitvoeren.

De verandering van textuur en structuur in het lichaam heeft Jiro Murai “veranderingen van conformatie” genoemd. Door eerst te werken aan de “veranderingen van conformatie”, zodat het landschap van spieren, huid en botten harmoniseert, kan de rivier “longstroom” zijn oorspronkelijk traject weer terugvinden en het landschap op zijn beurt terug vruchtbaar maken.

Dit is één van de grote krachten van Jin Shin Jyutsu en hiermee onderscheid Jin Shin Jyutsu zich van andere modaliteiten die werken op de orgaanstromen/meridianen.

Eenvoudig stappenpatroon om VES 3 te helpen Vb voor rechter VES 3 (bevindt zich langs borstwervel 3 – tussen wervelkolom en ruggengraat)

1) Plaats je linkerhand op rechter VES 3 en maak een cirkel met duim en wijsvinger/middelvinger/ringvinger/pink van de rechterhand (iedere vinger apart)

2) Plaats je rechterhand op rechter VES 3 en maak een cirkel met duim en wijsvinger/middelvinger/ringvinger/pink van de linkerhand (iedere vinger apart)

Op de foto ziet u cirkel met duim en ringvinger


977 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page