Beste Jin Shin Jyutsu-vrienden, studenten & geïnteresseerden,

We zijn uitermate blij en verheugd U komende workshop aan te bieden 

Jin Shin Jyutsu en het hormoonstelsel

Kasteel Mariagaarde te Hoepertingen/Borgloon

donderdag 31 mei tem zondag 3 juni 2018

Prijs: € 280

Wat ooit begonnen is met 1 bevruchte eicel resulteert uiteindelijk in een organisme dat meer dan 100.000 miljard (100.000.000.000.000) cellen controleert en organiseert. Hiervoor is er harmonische communicatie nodig.

Ons lichaam beschikt hier over enkele mogelijkheden. Er is communicatie tussen cellen onderling op “lokaal” niveau en er is communicatie tussen de cellen over grotere afstanden.

Hiervoor gebruikt ons lichaam het zenuwstelsel en het hormoonstelsel. Het zenuwstelsel wordt g...

Als we het energetisch systeem van ons lichaam bestuderen dan zien we dat dit zich vooral richt op het uitdrukken van kwaliteiten & het in standhouden van beweging en transformatie in ons lichaam.

Daarom beschikken we over een ingenieus zichtbaar (fysiologisch) en onzichtbaar netwerk. Dit is te vergelijken met het ecosysteem op aarde. Dankzij de transformerende kracht van de seizoenen (onzichtbaar) en de zo ontstane wind (eveneens onzichtbaar, we zien enkel de resultaten van wind), wordt het water in onze atmosfeer, onze oceanen, zeeën en rivieren (zichtbaar) in beweging gebracht zodat er leven op aarde mogelijk is.

Elke cel van ons lichaam is gericht op de instandhouding, de groei en/of de voortplanting van ons lichaam. Op deze manier kunnen we o...

Het Feest van Driekoningen

12 Heilige Nachten ... zo worden de nachten genoemd die volgen op de kerstnacht tot aan Driekoningen. Het zijn de 12 Nachten die de Drie koningen nodig hadden om het Kind te vinden. Het is een uitdrukking van een reis naar het Licht, waarbij er doelgericht een Ster wordt gevolgd. Nadat ze bij het Kind zijn geweest keren De Drie Wijzen via een andere weg terug - de ontmoeting heeft hun veranderd.

Dit verhaal is een allegorie voor het diepe mysterie dat plaatsvindt als een "zoekende" het Licht in zichzelf ontdekt. Een mysterie dat bepaalde mensen, die hierop voorbereid en getraind waren, tijdens Oude (en huidige) Inwijdingsrituelen mochten (mogen) ervaren. Dit waren rituelen die plaatsvonden tijdens de langste nachten. De...

Oude Wijsheid wijst de mogelijkheid te kunnen luisteren naar de Stille Stem van het Hogere Zelf toe aan de kwaliteiten van het getal 5. Het getal 5 is in de serie van 1 tem 9 het getal dat staat in het midden ... vandaar zijn bemiddelende werking. Ook is het getal 5 het getal van de mens, wegens zijn bemiddelende functie tussen hemel en aarde. Het is het getal van de geest (1) die in de vorm (4) komt en het getal dat helpt bij de overwinning van onze angsten.

Veiligheidsenergieslot 5 is een gebied van +/- 7,5 cm dat zich aan de binnenzijde/onderkant enkel bevindt. Van oudsher vertegenwoordigt het verticale de geest en het horizontale de manifestatie. De energie (van het traject waar de Veiligheidsenergiesloten worden geboren) komt verticaal naar...

Het bewustzijn dat de substantie die stroomt in onze 12-orgaanstroom een vloeistof is, is een belangrijke stap in het begrijpen van Jin Shin Jyutsu. Het is een vloeistof die stroomt tussen de cellen – en op deze manier de cellen voorziet van de nodige stoffen voor onderhoud, voeding en herstel. Deze vloeistof stroomt tussen huid en spieren, tussen spieren en spieren en tussen spieren en botten, wat ons belangrijke info verschaft betreffende het stroomtraject van deze stromen.

Ik leg het uit met een voorbeeld uit de boekjes van Kato.

De longstroom (longmeridiaan) heeft op een bepaald ogenblik in zijn traject als het ware een ventiel nodig, waar “stoom” wordt afgelaten. Dit ventiel bevindt zich bij Borstwervel 3: hier verlaat de longstroom de longen...

Naar aanleiding van mijn voorbereiding op het weekend Jin Shin Jyutsu en borstongemakken van 10 en 11 december 2016, wil ik via deze weg al enkele zelfhulptoepassingen toelichten.

Als onze energetische trajecten kunnen functioneren zonder enige blokkades en als de energie in onze energetische trajecten vrijelijk kan stromen, dan ervaren we harmonie zowel binnen als buiten ons lichaam. Emotionele of fysieke littekens / belaste spieren / verhoogd vetpercentage in onze cellen / emoties /  ... veroorzaken blokkades in onze energetische trajecten. We krijgen dan een overlading aan de ene kant van de blokkade en tekorten aan de andere kant. Vergelijkbaar met een rivier kan de stroom van het leven ons "landschap" - het lichaam - niet meer voeden, herste...

Please reload

Blog

Op deze pagina zal u op regelmatige basis artikels zien verschijnen m

et extra info en extra zelfhulptoepassingen Jin Shin Jyutsu.

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief zodat je steeds op de hoogte wordt gehouden van nieuwe publicaties!

Jin Shin Jyutsu praktijk I-Kagura
 

Maurice en Roberte Weltens-Nivelle

Steenhovenstraat 57 - 3530 Houthalen

Tel: 011/65 17 15 - 0496/84 39 02

Email: maurice.roberte@scarlet.be